MUSIKPRODUKTION

GRUNDKURS  /  PRIVAT GRUNDKURS

Vår grundkurs i musikproduktion är anpassad för att ge dig en bred kunskap och djupare insikt i hur olika faser inom musikproduktionen och din DAW fungerar


Förutom att undervisa i respektive DAW fokuserar vi också mycket på teori och praktisk teori där vi går igenom hur man arbetar med varje del av en musikproduktion - som t.ex. kompressorer, effekter, samplers, mjukvarusynthar (VST's & plugins), hur man lägger upp olika projekt mm.
Med dessa kunskaper kommer du att kunna producera på egen hand samtidigt som du har fått djupare insikt och har kontroll på 'helheten' i en produktion.

Målet med kursen är att samtliga elever skall kunna avsluta ett projekt (nytt eller befintligt) genom att aktivt arbeta tillsammans med kursledaren och fördjupa sig i ljuddesign, låtens uppbyggnad och samtidigt styra effekter och andra plugin-verktyg.
Detta projekt är också en bra "manual" för eleven att kunna gå tillbaka till, jämföra med nya projekt och fördjupa sig i de olika segment vi har arbetat med.


Vem bör gå denna utbildning?


Kursen är för dig som är nybörjare inom musikproduktion, eller vill lära dig mer om din DAW, och behöver få kunskap om alla olika delar, men även för dig som har påbörjat ett projekt hemma och vill ta det till en ny nivå.


Intensivkurs eller flera tillfällen - vad ska jag välja?


På våra utbildningar inom musikproduktion har du valet att gå kursen under en hel helg (Intensiv) eller att dela upp den på flera tillfällen, att dela upp den på flera tillfällen är oftast ett bra alternativ, då finns möjligheten att arbeta med hemuppgifter och liknande samt att kunskapen sätter sig ordentligt.
Vi har också flera elever som sitter med skarpa projekt och behöver vidareutbildning, då kan det lämpa sig bättre att gå en Intensivkurs för att sedan komma vidare i processen direkt.

Detta är valfritt och du meddelar oss vid bokning/beställning vilket upplägg som passar just dig.

INFORMATION
PRIS: 7 995:-  (8 995:-)

Kurslängd: 18 tim

Nivå: Nybörjare/Medel
Kursen kan fördelas på flera tillfällen, priset inom parantes gäller privatkurs.

AVANCERAD KURS  /  PRIVAT AVANCERAD KURS
Den avancerade kursen i musikproduktion är anpassad för dig som har producerat innan och vill fördjupa dig eller sitter fast i ditt skapande


Kursen är tänkt att vara en fördjupning för dig som tidigare har producerat men vill gå vidare och utveckla dina kunskaper - vi arbetar mycket utefter den nivån du ligger på idag. Förutom att arbeta vidare med ett av dina projekt går vi ännu djupare inom sounddesign, arbete med kompressorer, EQ och övriga effekter på ett kreativt plan, mixning av dina projekt och mycket annat.


Vem bör gå denna utbildning?


Vi har anpassat denna kurs för dig som redan har en del erfarenhet inom musikproduktion men vill fördjupa dig i vissa områden och få bredare kunskap om programmet du arbetar i, plugins, effekter och ljuddesign för att sedan kunna avsluta produktioner och få dem färdiga för release.


Intensivkurs eller flera tillfällen - vad ska jag välja?


På våra utbildningar inom musikproduktion har du valet att gå kursen under en hel helg (Intensiv) eller att dela upp den på flera tillfällen, att dela upp den på flera tillfällen är oftast ett bra alternativ, då finns möjligheten att arbeta med hemuppgifter och liknande samt att kunskapen sätter sig ordentligt.
Vi har också flera elever som sitter med skarpa projekt och behöver vidareutbildning, då kan det lämpa sig bättre att ta en Intensivkurs för att sedan komma vidare i processen direkt..

Detta är valfritt och du meddelar oss vid bokning/beställning vilket upplägg som passar just dig.

INFORMATION
PRIS: 8 995:-  (9 995:-)

Kurslängd: 21 tim

Nivå: Medel/Avancerad
Kursen kan fördelas på flera tillfällen, priset inom parantes gäller privatkurs.

MIXNING & MASTERING
Denna kurs gör att du får en mycket bättre inblick och kan ta bättre beslut i processen samtidigt som du lär dig de viktigaste momenten för att få det där radiofärdiga soundet


Under större delen av kursen kommer vi att arbeta i den DAW du för närvarande använder för att du ska lära dig verktygen bättre. Vi kommer också att gå igenom teoretiska och praktiska moment i mixning och mastering som helhet, för att du ska lära dig momenten bättre och vad som krävs för att få det där radiofärdiga soundet, oberoende av vilken DAW du arbetar i.
En del av det vi går igenom på kursen är; volym & panoreringar, komprimering, mixning av sång, sidechain vid mixning, parallell kompression, arbeta med BUS-kanaler, automationer, olika FX-kedjor för de olika ändamålen - och mycket, mycket mer.


Har du inget eget projekt så går våra kursledare igenom befintliga projekt och uppdrag de arbetar med i dagsläget - ytterligare ett skäl till att du ska gå vår kurs, du får direkt inblick i dagsaktuella produktioner.


Vi rekommenderar dock att du tar med dig ett projekt att arbeta med, i kursen ingår det nämligen att du får en färdig mix/master på din befintliga låt, så ta chansen.


Vem bör gå denna utbildning?


Kursen är för dig som idag producerar men ännu inte kommit till det sista stadiet där du behöver djupare kunskaper för att avsluta dina produktioner så att de låter (transfereras) bra i alla medier; Spotify/iTunes, hörlurar, radio, mfl.

INFORMATION
PRIS: 3 995:-

Kurslängd: 6 tim (heldag)

Nivå: Avancerad

Kursen kan fördelas på 2 tillfällen

VOCAL PRODUCTION
Vår kurs inom Vocal Production ser till att du får en fullständig inblick i processen att spela in, efterbehandla och mixa sång (record, post production & mix)


Det som oftast är viktigast i en låt är oftast det som är svårast för de flesta att få till ett bra sound på - sången. Vi har därför tagit fram denna kurs som ett komplement till våra musikproduktionskurser och kursen inom mixning & mastering.

I kursen Vocal Production går vi djupare på ämnet Sånginspelning och mixning av sång, vi lär ut allt från de mest grundläggande detaljerna som t.ex. gain staging, rumsakustik vid inspelning, val av EQ- & kompressorinställningar, till vad du ska tänka på när du efterbehandlar inspelningarna. En del av det vi går igenom på kursen är; inspelning & mixning av stämmor, dubbar & körer, volym & panoreringar, komprimering (vanlig och multiband), EQ, sidechain vid mixning, parallell kompression, BUS-kanaler, automationer, olika FX-kedjor för de olika ändamålen - och mycket mer.

Har du inget eget projekt så går våra kursledare igenom befintliga projekt och uppdrag de arbetar med i dagsläget - ytterligare ett skäl till att du ska gå vår kurs, du får direkt inblick i dagsaktuella produktioner.Vem bör gå denna utbildning?


Kursen är för dig som idag producerar men har problem att få till det där soundet du så gärna vill åstadkomma på sången. Kursen är också perfekt för dig som sjunger och spelar in själv men även som introduktionskurs i mixning med ett specifikt område och syfte.

INFORMATION
PRIS: 3 995:-

Kurslängd: 6 tim

Nivå: Medel/Avancerad

Några ord från våra elever:


"Hej!
Nu har det gått en vecka sedan vi avslutade grundkursen i musikproduktion med Eric. Vill berätta att vi båda är jättenöjda och mycket på grund av fantastiskt engagerade, pedagogiska och roliga Eric :D
Jag var väldigt tveksam till en början att vi skulle orka hålla fokus under genomgångarna ... Vi höll fokus i stort sett hela tiden och tyckte det var jätteintressant och superroligt!
Jag tycker kursen var på en bra nivå och det kändes som att Eric anpassade sig efter oss och en stor fördel att det fanns plats för att ställa många frågor. Har en del projekt igång nu och det är superkul!"

/Petra
"Tjena!
Jag vill bara tacka dig Micke för allt du har hjälpt mig med inom musiken. Jag har fått sjukt bra hjälp av dig. Min bild på musiken är helt annorlunda idag efter allt vi har snackat om. Du är en sjukt inspirerande människa för mig, du har verkligen bevisat att hårt arbete och va en bra människa ger resultat. Tack för all hjälp vi ses definitivt igen. Fick sån sjuk energi av att släppa min debutsingel.
Nu vill jag bara jobba hårt som f-- och pumpa ut fler låtar.
Shit vad alla borde jobba med musik!"

/Melwin
"Musikproduktionskursen hjälpte mig otroligt mycket inom sound design och att nå sin vision och framförallt att hitta sitt egna unika sound. Utöver det även den stora bredden och otroligt mycket kvalitétskontroll och att för min del kunna nå en väldigt smutsig men fortfarande väldigt högkvalitativ och ren ljudbild, men samtidigt hålla kvar känslan av smuts!"


/Hugo

Kontakta oss gärna om du har frågor

 
 
 
 Sveriges enda nationella utbildare inom DJ och musikproduktion sedan 2007.

En del av Brush Music Group AB, 559192-4880

DJ-kurser & musikproduktionskurser

STOCKHOLM: Högbergsgatan 30, Södermalm
MALMÖ: Bokgatan 16, Sofielund

Email: info@musikakademien.se

Telefon: 073-9010010  (11:00-18:00)

© Copyright, Musikakademien. All Rights Reserved.